<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=777907182411104&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kirjoittaja Tagfulo / 16.02.2018

Rakennusturvallisuuspalaverit vievät parhaimmillaan vain muutamia minuutteja, mutta niillä on suuri vaikutus loukkaantumisten estämiseen tai jopa hengen pelastamiseen. Päivittäiset turvallisuuspalaverit ovat osoittautuneet hyvin tehokkaiksi muistuttajiksi siitä, miten tärkeä asia työturvallisuus on päivittäisissä tehtävissä. Tiettyjä vaarantekijöitä käsiteltäessä, pysy juuri sen päivän töihin liittyvissä asioissa. Tässä on muutamia tärkeimpiä aiheita palavereissa käsiteltäväksi.

turvallisuus työmaalla

1. Talviajan henkilönsuojaimet (Personal Protective Equipment - PPE)

Kerrospukeutuminen, kypärän lämpösuojus, lämpösukat, lämpökäsineet tai riittävän isot käsineet aluskäsineille ja hyvin pitävät työkengät ovat pakollisia. Kehota työntekijöitä välttämään puuvillaisia t-paitoja aluspaitana, sillä puuvilla imee hyvin kosteutta (lue:hikeä). Ohut villainen, silkkinen tai synteettinen kangaskerros on paras vaihtoehto ihoa vasten.

2. Häkämyrkytys

Monet polttoainetta polttavat koneet päästävät ilmoille tätä potentiaalisesti tappavaa kaasua, mukaan lukien polttoainekäyttöiset lämmittimet ja generaattorit. Mikäli niitä on käytettävä sisätiloissa tai muuten rajallisissa tiloissa, varmistu riittävästä ilmanvaihdosta ja monitoroi hiilimonoksiditasoa CO-mittarilla. Työntekijöiden pitäisi pukeutua asianmukaisiin henkilönsuojaimiin (PPE) ja tietää häkämyrkytyksen oireet.

3. Paloturvallisuus

Väliaikaiset lämmittimet ja niiden käyttöön kuluva polttoaine lisää tulipalon riskiä rakennustyömaalla. Varmista, että työmaalla on riittävä määrä palonsammuttimia ja, että jokainen tietää niiden sijainnin. Kouluta työntekijöille oikea toimintatapa paloilmoituksen tekemiseen ja työmaan evakuoimiseen.

4. Putoamissuojaus

Putoamiset ovat rakennusalan yleisin kuolinsyy ja liukkaat olosuhteet vain lisäävät niiden todennäköisyyttä. Muistuta työntekijöitä käyttämään putoamisen estäviä valjaita aina tarvittaessa ja varmistu, että rakennusvaiheen kaiteet asennetaan, mikäli toimitaan korkealla.

5. Kolme kontaktipistettä

Ovat he sitten kapuamassa tikapuita pitkin tai laskeutumassa ajoneuvonsa ohjaamosta, “kolmen kontaktipisteen” sääntö saattaa estää putoamisia.

+1 Viestintä on tärkeää

Muistuta tarvittaessa työpäivän aikana tärkeimmistä turvallisuusohjeista ja rohkaise työntekijöitä puhumaan työnjohdolle turvallisuudesta yleisesti. Rohkaise myös työntekijöitä kommunikoimaan keskenään. Monessa tapauksessa turvallisuussääntöjen sivuuttaminen olisi ennalta estettävissä, mikäli työkaverit muistuttaisivat toisiaan välittömästi turvallisuusrikkeen huomatessaan.

 

Turvallista lopputalvea! 

 

Aiheet: työmaa

Lataa Rakennusprojektin Talvivalmiuden Tarkastuslomake

Lue Tagfulon blogista projektityön viestinnän ja hallinnoinnin uusista sovelluksista ja rakennusalan työmaaurakoiden projektinhallinnan ratkaisuista.

TILAA BLOGI

Suosituimmat kirjoitukset

Rakennusprojektin viestintä