<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=777907182411104&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kirjoittaja Tagfulo / 25.01.2018

Rakennusyritykset ovat sidottuja hyvin tiukkoihin aikatauluihin. Huono uutinen on, että riippumatta siitä, miten hyvin työn määrä on etukäteen arvioitu, eteen tulee aina kielteisiä yllätyksiä, jotka kuluttavat arvokasta aikaa ja rahaa, ja ajavat projektit usein yli aikataulujensa. Hyvä uutinen puolestaan on, että hyvin organisoitu viestintä työmaalla voi säästää rahojasi. Tässä on lueteltu suurimmat virheet, mitä rakennusyritykset tekevät työmaaviestinnässään. Ne maksavat sinulle enemmän kuin luuletkaan.

pexels-photo-7931.jpg

Viestintäsuunnitelman tärkeyden aliarviointi

Viestintäsuunnitelman tekeminen on projektipäällikölle avainasia. Suunnittele ja aikatauluta tilannekatsauspalaverit tai –puhelut viikoittaisiksi. Jaa myös tietoa projektin etenemisestä asiakkaallesi ja alihankkijoillesi.

Älypuhelimien ja muiden edistyksellisten teknologioiden aikakaudella asiakas voi saada yleisnäkymän projektin etenemiseen milloin itse haluaa. Tämän lisäksi, he voivat nähdä rakennuskohteen evoluution valokuvien ja muiden dokumenttien välityksellä. Näitä on aiemmin lähetetty mahdollisesti sähköpostilla, mutta kaikki on nykyään mahdollista tarjota reaaliaikaisesti. Mitä useammin asiakkaasi kuulee sinusta, sitä vankemmin he tietävät sinun ottavan työsi vakavasti.

Epäonnistuminen muutospyyntöjen hallinnassa

Projektin sisäisiä prosesseja muokataan väistämättä alkuperäisestä kokonaisuudesta niin alihankkijoiden kuin asiakkaiden toimesta ja muutoksia on tärkeää hallita oikein. Töiden jatkaminen ilman muutoshallintaa voi tuhlata aikaa ja rahaa. Mitään työtä ei saisi tehdä ilman asiakkaan hyväksyntää, koska asiakkaan ei tarvitse maksaa työstä, mitä ei ole erikseen sovittu.

Ei käytetä digitaalisia teknologioita

Mobiililaitteet ovat helpottaneet kaikkien työntekijöiden yhdistämisessä rakennustyömaalla nopealla aikataululla. Rohkaise kaikkia henkilöstössäsi lataamaan työmaaviestintäsovelluksia, jotka mahdollistavat työmaapäälliköille turvallisuusviestien tai muiden tiedotteiden lähetyksen kaikkien työntekijöiden puhelimille. Kaikki on mahdollista reaaliajassa valokuvin, videoin tai jopa projektidokumenttien avulla.

Unohdetaan rohkaista kommunikoimaan

Okei, otit uuden kivan sovelluksen käyttöön, mutta entä jos ihmiset eivät ole vielä tottuneet käyttämään sitä? Virallisten ja epävirallisten palaverien lisäksi, rohkaise työntekijöitäsi kommunikoimaan keskenään jatkuvasti. Heidän tulisi esimerkiksi lähettää toisilleen päivityksiä projektiensa tilanteesta pysyäkseen aikataulussa, tai tiedottamaan, mikäli joutuvat poistumaan työmaalta lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Työympäristö voi muuttua tuottavammaksi ja turvallisemmaksi kaikille tämän seurauksena.

Ei pysytä tosiasioissa

Älä koskaan monimutkaista työmaalla esiintyviä ongelmia. On tärkeää pitää kiinni tosiasioista, jotta työntekijäsi tietävät, mitä heiltä odotat. Liian syvälle yksityiskohtiin menemällä tai projisoimalla omia tunteitasi työntekijöihisi, voit vaikuttaa projektiin negatiivisesti, koska nämä voivat johtaa väärään tiedon levittämiseen ja hämmennykseen. Työntekijät voivat keskittyä tehtäviinsä ja aikataulussa pysymiseen.

 

Aiheet: viestintä projektiaikataulu työmaa

Lataa opas rakennusprojektin viestintään

Lue Tagfulon blogista projektityön viestinnän ja hallinnoinnin uusista sovelluksista ja rakennusalan työmaaurakoiden projektinhallinnan ratkaisuista.

TILAA BLOGI

Suosituimmat kirjoitukset

Rakennusprojektin viestintä