<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=777907182411104&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kirjoittaja Tagfulo / 16.01.2018

Edellisessä artikkelissa kirjoitimme 5 kultaisesta säännöstä, joita noudattamalla saat luotettavia raportteja ja minimoit työajan seurannasta aiheutuvia turhia kustannuksia. Virheitä tekevien osuuden ollessa suuri, ja monien yritysten menettäessä aikaa ja rahaa yksinkertaisten tosiasioiden unohtuessa, täydennämme aloittamaamme top 10 listaa 5 viimeisellä idealla.

Tagfulo, työajanseuranta

Sääntö #5. Motivoi työntekijöitäsi.

Jos ihmiset eivät näe kovan työnsä tuloksia, saattaa ihmisissä herätä vastahakoisuutta, minkä takia on tärkeää kertoa työntekijöille raportoidun datan analysoinnin tuloksista. Tieto näistä tuloksista motivoi heitä. Tagfulo-sovelluksessa henkilön työntekoon, lounastaukoon tai työmatkalla olemiseen käyttämä aika ja jopa omalla autolla ajettu työajomatka on näkyvissä yhdessä ja samassa raportissa. 

Kun työntekijät näkevät digitaalisessa muodossa kirjaamansa datan lisäarvon, he voivat tuntea omistavansa osan yrityksen saavuttamista tuloksista. Tämän tason työntekijöiden osallistaminen ja sitouttaminen on yksi varma tapa arvottaa työajan seurantasovelluksen laatua rakennusalalla.

Sääntö #4. Tee siitä tapa.

Kun aloitat ajan seurannan, saatat yllättyä, kuinka nopeasti unohdat missä ja milloin aikasi kulutit. Opettele työskentelemään tietoisesti yhden asian parissa kerrallaan, ja tee se valmiiksi ennen kuin siirryt seuraavaan tehtävään. Tiedäthän, että multi-tasking on huono asia tuottavuudelle, mutta jos kuitenkin pidät siitä, yritä löytää työkalu, joka osaa automaattisesti paikantaa sinut ja laskea työaikasi.

Sääntö #3. Ole rehellinen.

Alle 8 kirjattua työtuntia päivässä saattaa vaikuttaa uhalta henkilön työsuhteelle. Mikäli olet työnjohtajan tehtävässä, kysy itseltäsi, haluatko mieluummin levänneitä ja tuottavia työntekijöitä vai hieman parempia tuloksia lyhyellä tähtäimellä, mutta korkeampia loppuunpalamismääriä pidemmällä aikavälillä.

Joten, kuinka voit saavuttaa hyviä tuloksia ja täsmällisiä työraportteja vaarantamatta työntekijöidesi turvallisuudentunnetta. Paras tapa on olla rehellinen. Selitä tiimillesi, että on normaalia kirjata 6-8 tehokasta työtuntia päivässä. Tällä tavoin he eivät tunne painetta kirjata enemmän tunteja kuin työn tekeminen oikeasti vei aikaa. Näin saat tarkempia työraportteja.

Sääntö #2. Kouluta työntekijäsi.

Ilman kunnon ohjeistusta työntekijät eivät aina pidä riittäviä kahvi- ja lounastaukoja. Tätä tapahtuu usein, kun selkeitä rajoja ei aseteta. Kun ihmiset ovat hämmentyneitä, syntyy sekaannusta, joka johtaa huonompiin tuloksiin kuin alun perin olit asettanut tavoitteeksi.

Tee selväksi, milloin työajan seuranta alkaa ja milloin se päättyy. Määrittele selkeät säännöt kaikille tauoille ja pidä projektit aikataulussa. Muista myös vastata reaaliaikaisesti muutoksiin ja myöhästymisiin, mikäli havaitset niitä raporteissa. Tällä tavoin pidät projektin välitavoitteet kohdillaan, asiakkaat tyytyväisinä ja maksuaikataulut ajallaan.

Sääntö #1. Unohda manuaalinen työajanseuranta.

Kyllä, me tiedämme. Taulukot ovat KAIKKI KAIKESSA. Niitä käytetään niin usein suunnitteluun ja analysointiin, että melkein 90% taulukoista sisältää virheitä. On olemassa niin paljon parempia mahdollisuuksia työaikasi seurantaan. Esimerkiksi pilvipohjainen työajanseurantatyökalu, joka koostaa raporttisi, sen lisäksi, että systemaattisesti seuraa tiimisi aikaa ja sijaintia.

Ne vähentävät tai poistavat ajatuksellisia ja moraalisia virheitä, jotka ovat historiallisesti heikentäneet tuntiraportoinnin tarkkuutta paperipohjaisissa tai mekaanisissa järjestelmissä. Mobiilit ajanseurantajärjestelmät ottavat talteen ajan, päivämäärän ja laitteen GPS sijainnin tapahtuman hetkellä. Koska mobiili ajanseurantajärjestelmä on digitaalinen, ei synny pyöristysvirheitä, ajan katoamista tai manuaalisyötön virheitä, mitkä vaivaavat paperisia taulukoita. Sen sijaan, että keräilisit kaikkien paperisia työaikaraportteja, saat kaiken tiedon heti käyttöösi silmänräpäyksessä.

 

Aiheet: teknologia Tagfulo työajanseuranta

Tarkista, kuinka toimii Tagfulon työajanseuranta!

Lue Tagfulon blogista projektityön viestinnän ja hallinnoinnin uusista sovelluksista ja rakennusalan työmaaurakoiden projektinhallinnan ratkaisuista.

TILAA BLOGI

Suosituimmat kirjoitukset

Rakennusprojektin viestintä